Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Drakarnas land - Rubinmyntet
Isbn: 978-91-7657-103-3
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
9-12 år Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: april 2015

E-bok

Drakarnas land - Rubinmyntet

– Sisten i är ett ruttet ägg!

Pax och Bianca springer ut på den knarriga, gamla träbryggan. Först ett snabbt dopp, sedan en kall glass är planen. Men i samma sekund som de dyker ned i det ljumma vattnet vänds världen uppochner. En fjorton meter lång havsdrake fångar dem i sin käft och släpper av dem i Drakarnas land, där den stora tigerdraken Salama väntar på dem.

Det visar sig att tigerdrakarna är livrädda för den onda draken Giza, som snart kommer att härska i landet om ingen kan stoppa honom.

Plötsligt pekar Salama på det lilla rubinmyntet som hänger i ett lädersnöre runt Pax hals, och med ens minns Pax en mening som hans farfar Edvind ofta upprepade i sina sagor om drakarna:

"Det är bara den som har rubinmyntet som kan bryta Gizas förtrollning. Den som har rubinmyntet är drakriddare"

Pax och Blanca är de nya drakriddarna, och med list och magi tar det sig allt djupare in i Gizas mörka värld för att utmana ondskan.

Rubinmyntet är första delen i en trilogi om Drakarnas land.

Frederik Zäll har varit programledare för SVT:s barnprogram Överraskningen och är gitarrist i bandet Eskobar. Han bloggar i tidningen "Allt om mat" och har gett ut ett antal kokböcker. Rubinmyntet är hans debut som ungdomsförfattare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone