Jump to content
Cover for Det japanska husets förbannelse - (Sub Rosa-detektiverna 3)
Isbn: 978-91-8737-120-2
Publisher: Bladh by Bladh
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: September 2013

E-book | 28 days for loan

Det japanska husets förbannelse - (Sub Rosa-detektiverna 3)

Sub-Rosadetektivernas tredje äventyr!

En höststorm viner genom staden Elms gator. Halloween och höstlovet är här.

Elms äldsta hyreshus, byggt av en japansk konsthandlare i slutet av 1800-talet, verkar vara hemsökt av betydligt otäckare varelser än barn som är utklädda till häxor. Framför allt nattetid händer det skrämmande och oförklarliga saker, och de boende är så rädda att de funderar på att flytta därifrån.
Ito och Miu Nakanishi äger huset och driver kendoskolan i bottenvåningen. De börjar bli desperata och ber till slut Sub rosa-detektiverna om hjälp för att ta reda på vad det är för ond kraft som vill ta över huset. Vilar det en förbannelse över det? Kan det handla om en ond kitsune en japansk ande?
Milo, Vendela, Matilda och Noah blir paret Nakanishis elever. På så sätt kan de, utan att det verkar misstänkt, försöka luska ut vad som ligger bakom de mystiska händelserna, och det står tidigt klart att paret Nakanishi och hela huset har betydligt fler problem än eventuella andeväsen.

Sub rosa-detektivernas tredje äventyr tar med syskonen Grip och deras vänner på en fantastisk resa. De får lära sig om allt från japanska kimonor, svärd och haiku-dikter till döskallar, hemliga gångar och magi.

Sub rosa-detektiverna Det japanska husets förbannelse är den tredje boken i en ny deckarserie för 9-12-åringar, fylld med alla de klassiska ingredienserna: spänning, klurigheter, action, hemliga rum och riktiga historiska föremål och händelser. Boken riktar sig lika mycket till tjejer som till killar.

Blir barnen (och kanske även deras föräldrar?) efter läsningen nyfikna på till exempel Japan, samurajer eller art nouveau kan de via en hemlig kod i boken ta sig in på en särskild sajt på internet och utforska staden Elm och lära sig mer om Sub rosa-detektiverna. Sajten är fullspäckad med historiska fakta och tips om var man kan läsa ännu mer. Självklart kan man även bli hedersmedlem i Sub rosa-detektiverna, lära sig att lösa brott och mycket, mycket mer.

Om författaren
Veronica von Schenck älskar vintage, historia och kriminalromaner av alla de slag. Vid sidan av sitt skrivande driver hon eget företag i chefsrekryteringsbranschen.

Den första boken i serien Sub rosa-detektiverna blev nominerad till barndeckarpriset Spårhunden år 2012. Veronica har tidigare gett ut två kriminalromaner för vuxna, Änglalik och Kretsen. Kretsen nominerades år 2009 till årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin, där Veronica sedan 2011 är ledamot.

Vad pressen säger

om Den siste tsarens hemlighet:

... en spännande och välskriven detektivhistoria för mellanåldern
Magnus Öhrn BTJ 13106680


Den här boken blir mer spännande för varje kapitel.
4 av 5 KP
Aston Andersson, Kamratposten

om Kapten Fiennes skatt:

... välskriven och full av intressanta fakta som vävts in i historien.
BTJ 13106677
Teresa Vihtma


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone