Jump to content
Cover for Historietter
Isbn: 978-91-7639-069-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Short stories Historic facsimile
Accessible since: September 2014

E-book

Historietter

Doktor Henck befarar det värsta, att döden är intågande och att tiden han har kvar är mycket knapp. Som om inte det var illa nog är hans ekonomiska situation mycket dålig och på självaste julafton ger han sig iväg för att låna pengar av sin vän häradshövdingen Richardt. På vägen dit blir hans rock förstörd när han blir påkörd, en händelse som visar sig ha mycket oanade konsekvenser ...

"Historietter" är en novellsamling från 1898 av Hjalmar Söderberg som består av 20 korta sekelskiftesberättelser, däribland Söderbergs mest kända novell "Pälsen".

Hjalmar Söderberg (1869-1941) var en svensk författare, skribent och översättare som anses vara en av 1900-talets största författare i Sverige. Många av hans verk anses vara svenska klassiker, bland annat romanerna "Doktor glas" och "Den allvarsamma leken". Söderberg hade en skarp iakttagelseförmåga, något som speglades i hans författarskap framförallt i hans noveller. Efter hans debut 1895 uppmärksammades han för blandningen av vemod och skärpa, allvar och lekfullhet, melankoli och kvickhet i sitt skrivande, något som utmärker hans verk än idag.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone