Jump to content
Cover for Labyrinten
Isbn: 978-91-7639-079-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Short stories Historic facsimile
Accessible since: September 2014

E-book

Labyrinten

Och oron förlamade Hannes, så att han som rett sig ur många svåra knipor alldeles förföll till dådlöshet och onyttigt grubbel. Han frågade sig om han från begynnelsen verkligen haft för avsikt att bedraga knektarna. Nej, det hade han icke. Men kunde han verkligen ha trott sig kapabel att anskaffa så mycket jord som han i kontrakten utlovat?

Labyrinten är en novellsamling skriven av Hjalmar Bergman och gavs ut för första gången 1931. Den innehåller bland annat novellerna Holofernes, Hannes och knektarna, Han som hann och Labyrinten del I och II.

Hjalmar Bergman (1883-1931) var en svensk författare och ansågs vara en av de främsta svenska prosaisterna under det tidiga 1900-talet. Han debuterade 1905 med "Maria, Jesu moder", men fick inte sitt genombrott förrän 1910 med romanen "Hans nåds testamente". Hjalmar led av mental ohälsa under hela sitt liv och var under uppväxten svårt mobbad och mycket ensam, något som satte djupa spår. Han var plågad av sin sexuella läggning och hade vid sidan om sitt äktenskap med Stina Lindberg flera relationer med yngre män.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone