Jump to content
Cover for Ödesgudinnans barn
Isbn: 978-91-7615-157-0
Publisher: Melker Förlag
Category:
Fantasy & Sci-Fi Young adults
Accessible since: March 2015

E-book | 28 days for loan

Ödesgudinnans barn

Så länge hon kan minnas har nittonåriga Elly blivit hånad för sin alviska härkomst. En dag råkar hon ut för något som gör att hon måste lämna sin hemstad i Vildgaltens provins. I brist på andra alternativ söker hon sin döda moders rötter i alvernas land. På vägen dit slår hon följe med alven Aleksander.

I Vargens provins på andra sidan Viridia fattar lordens äldste son Petryn tycke för en av soldaterna i sin faders krigsfölje samtidigt som han står inför att trolovas med Simona av Tuppen. Något som gör hans far allt annat än glad.


Från Nordia, det kalla kungariket i norr, flyr den högborne krigaren Arran desperat undan ett grymt öde. 


Samtidigt vaknar uråldriga magiska krafter till liv i östern. Två av de fem magiska föremålen har rört på sig.


Ödesgudinnans barn utspelar sig i en värld som består av de tre kungadömena Viridia, Nordia och Calidia samt de av människorna mindre kända rikena Loria och Isbergen. 

Kärnan i berättelsen utgörs främst av relationerna mellan de huvudkaraktärer läsaren får möta, karaktärer som alla på något sätt befinner sig utanför samhällets ramar.

Ödesgudinnans barn riktar sig främst till unga vuxna och är den första delen i den planerade trilogin Spelet om Viridia.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone