Jump to content
Cover for Arthur Conan Doyles tråkigaste berättelser
Isbn: 978-91-7677-073-3
Publisher: Virvelvind Förlag
Category:
Short stories Crime & Mystery
Accessible since: October 2015

E-book | 28 days for loan

Arthur Conan Doyles tråkigaste berättelser

Den brittiske författaren Arthur Conan Doyle är känd över hela världen för sina berättelser om deckaren Sherlock Holmes.

Men han var en mycket flitig skribent och publicerade noveller och romaner om en rad olika ämnen.

Tyvärr är inte alla Arthur Conan Doyles verk lika spännande som hans deckare.  Vissa är till och med riktigt riktigt tråkiga.

I den här e-boken har vi samlat några av hans tråkigaste berättelser. Trots att de handlar om ämnen som rån, mord, guldkupper och spöken, så är de enformiga och utan någon som helst spänning.

De noveller som publiceras i den här e-boken är; ”Den bruna handen”, ”Det stora experimentet”, ”En lek med elden”, ”John Huxfords sällsamma historia”, ”Pastorn i Jacksons Gulch” och ”Thoths ring”.  De publicerades ursprungligen på svenska år 1900 i antologin ”John Huxfords sällsamma historia jämte flera berättelser”.  Texterna översattes anonymt av signaturen ”T. T.”, pastor Teodor Truvé (1838–1910).

Eftersom den här texten skrevs för mer än 100 år sedan så innehåller den namn på personer som inte längre är så bekanta för de flesta. Därför har vi kompletterat originaltexten med ett kapitel med mer information om viktiga personer samt gammaldags mått och ord.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone