Jump to content
Cover for 2 B R 0 2 B: En klassisk novell om livet
Isbn: 978-91-7569-185-5
Publisher: Books on Demand
Category:
Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: July 2017

E-book | 28 days for loan

2 B R 0 2 B: En klassisk novell om livet

Den underbara kortnovellen om livet och dess förgänglighet av Vonnegut. Nu i ny svensk översättning.


Vonneguts böcker består ofta av en ganska oortodox kombination av science fiction och mer verklighetsnära person- och samhällsskildringar. Hans mest kända verk är den delvis självbiografiska romanen Slakthus 5 (1969), som utspelar sig under bombningen av Dresden under andra världskriget.

Kurt Vonnegut har kallats för en av de främsta samtidskritikerna i USA. Hans litterära produktion dryper av cynism och består uteslutande av en kritisk granskning av den västerländska livsstilen och de uttryck som framför allt kristendomen tar sig i form av självgodhet och grymhet.

Kurt Vonneguts stil utmärks, bortsett från hans satir och cynism, av att han återanvänder ett flertal uttryck och begrepp och händelser. Vonneguts alter ego är Kilgore Trout, en fiktiv science fiction-författare som skrivit otaliga noveller och romaner, men endast fått sina historier publicerade som utfyllnad i pornografiska tidningar och böcker. Trouts berättelser brukar ofta "citeras" eller hänvisas till.

John Michael Karlsson är en av Sveriges mest anlitade översättare. När han inte har händerna fulla av klientprojekt, tillbringar han tiden med att själv författa samt översätta egna bokfavoriter.
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone