Jump to content
Cover for Somliga linor brister
Isbn: 978-91-7697-984-6
Publisher: Hoi Audio
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: July 2017
Narrator: Eva Röse
Length: 9 hours 25 minutes

Audiobook

Somliga linor brister

En tidig försommarmorgon hittas en ung kvinna död i en fontän mitt inne i Stockholm city. Kriminaltekniker Ulf Holtz tror först att det rör sig om en olycka, men snart står det klart att man har med en målmedveten mördare att göra. Några dagar senare hittas en graffitimålare mördad hängande över en motorvägstunnel.

De två offren verkar inte ha några kopplingar till varandra men mördarens tillvägagångssätt är detsamma. Offren har båda skjutits på långt håll och träffats i huvudet av en enda välriktad kula. Allt tyder på att det pågår en människojakt.

Ulf Holtz och hans kollega Pia Levin börjar det mödosamma arbetet med att få pusselbitarna på plats, men trots den senaste kriminaltekniska kunskapen tar det lång tid innan ett mönster kan skönjas. Och medan jakten på mördaren pågår kämpar Holtz med en egen sorg vars ursprung finns långt tillbaka i tiden.

Varg Gyllander är författaren som vet hur det fungerar bakom kulisserna efter många år hos Polisen. Men han förlorar sig, trots det, aldrig i detaljer och vet att berätta en spännande historia. Hans böcker om det kriminaltekniska teamet är översatta till flera språk och har mottagits mycket väl av läsarna.

”En ljudbok som bjöd på mycket spänning och oväntade vändningar. /…/ Jag tipsar er verkligen om att ta er an denna bok!” – deckartips på Instagram


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone