Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Den amerikanska högern: republikanernas revolution - från Nixon till Trump: uppdaterad nyutgåva
Isbn: 978-91-2715-951-8
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: april 2018

E-bok | 28 dygns lånetid

Den amerikanska högern: republikanernas revolution - från Nixon till Trump: uppdaterad nyutgåva

Republikanernas revolution - från Nixon till Trump.

Nyskrivet förord 2018.

Den politiska utvecklingen i USA har chockat en hel värld. Hur kunde en fastighetsmogul och tv-kändis som byggde sin valkampanj på en främlingsfientlig retorik bli president i en av världens största demokratier?

Den amerikanska högern är en reportagebok om USA:s konservativa rörelse. Martin Gelin visar hur det går en röd tråd från sextiotalets konservativa radikaler till vår tids högerpopulism. Han skildrar bredden i den amerikanska högern, från lobbyisterna i maktens korridorer i Washington DC, till kristna familjer i Södern, frihetliga libertarianer i Las Vegas och medborgargarden vid den mexikanska gränsen.

Den amerikanska högern, som Augustprisnominerades när den utkom första gången 2012, är en bok för alla som vill förstå orsakerna till den politiska krisen i dagens USA. Till denna nyutgåva har Martin Gelin skrivit ett nytt förord som knyter ihop högerns historia med presidentvalet 2016.

"En enastående prestation." - Expressen
"Journalistik på hög internationell nivå." - Fokus

Martin Gelin är prisbelönt författare och har sedan 2001 arbetat som journalist i USA. Han är Dagens Nyheters korrespondent i New York och har kommenterat amerikansk politik för bland annat SVT, SR, BBC och CNN.

"Vad som gläder mig är Gelins vägran att skriva i svartvitt. Hans fängslande reportage och tankeväckande analyser kännetecknas av en vilja att förstå den entusiasm som många av dagens, speciellt unga, republikaner utstrålar, inte att bekräfta trötta europeiska fördomar om den amerikanska högern." - Lars Trägårdh, Sydsvenskan

"Boken är ett måste för den som vill förstå USA." - Per Wirtén, Dagens Arena

"En mycket imponerande djupdykning i olika aspekter av denna mångsidiga höger. Det han visar i sin bok är två saker: dels att han är en riktig, undersökande journalist som inte drar sig för närkontakt med verkligheten; dels att han är en journalist som sätter sin sakkunskap i första rummet." - Janerik Larsson, Neo

"En av årets viktigaste böcker." - Ulrika Kärnborg, Aftonbladet


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone