Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lola och jag
Isbn: 978-91-7825-286-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom Bilderböcker 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2019

E-bok

Lola och jag

När Stella och Lola träffades första gången visste de genast att det var början på en underbar vänskap. Lola var rädd och ledsen, men Stella hjälpte henne att komma över sin rädsla. 

Nu kan de två vännerna ger sig ut på många roliga äventyr tillsammans. De tar en promenad i parken, gör utflykter till havet eller snön, och äter pizza i soffan medan de lyssnar på film. 

Detta är en vacker och gripande berättelse om vänskap och överlevnad, med en vändning som uppdagas steg för steg. Genom bokens berättare Stella får man veta att Lola är rädd och osäker på världen och behöver hjälp. 

Först tror man att Stella är en flicka, men genom hela boken finns små ledtrådar som utmanar en att omvärdera den tanken. Stella är nämligen ledarhunden som hjälper Lola att komma på fötter efter en bilolycka som gjorde henne blind. 

Stella beskriver Lolas kamp när hon försöker anpassa sig till sin nya situation. Med Stellas hjälp hittar Lola glädje i sin vardag, och vänskapen mellan dem växer. 

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone