Jump to content
Cover for Den långa vägen hem
Isbn: 978-91-7893-926-8
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: December 2020
Narrator: Tomas Bolme
Length: 14 hours 30 minutes

Audiobook

Den långa vägen hem

TIONDE BOKEN I SUCCÉSERIEN OM KOMMISSARIE GAMACHE

NOMINERAD TILL AGATHA AWARD & ANTHONY AWARD FÖR BÄSTA KRIMINALROMAN


»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

Före detta kriminalkommissarie Armand Gamache är lyckligt pensionerad i den lilla byn Three Pines. Varma sommarmorgnar sitter han på en fridfull liten bänk och läser och småpratar med en av sina grannar, Clara Morrow.
Men en morgon avbryter Clara honom i hans läsning och berättar att hennes exmake, konstnären Peter Morrow, inte kommit på besök som utlovat till årsdagen av deras separation. Hon vill att Gamache ska hjälpa henne hitta honom. Gamache läser klart en rad i sin bok – »Och himmelen har makt att bota varje syndsjuk själ« – och reser sig sedan upp och följer med Clara.
Tillsammans med sin före detta kollega Jean-Guy Beauvoir, Clara och vännen Myrna Landers tar sig Gamache allt djupare in i Québec. Och allt djupare in i Peter Morrows själ – en man beredd att göra allt för att återfå sin berömmelse som konstnär. Resan tar dem till mynningen av St Lawrencefloden, ett område så ödsligt att de första sjömännen kallade det »landet Gud gav Kain«.
Och här konfronteras de med den skada som kan orsakas av »en själ sjuk av synd«…

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över 8 miljoner böcker världen över. Hennes deckarserie – som fått henne att kallas en modern Agatha Christie – utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset fem gånger.

»Fullkomligt lysande blandning av klassisk deckargåta och djuplodande psykologi.« New York Times

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone