Jump to content
Cover for Det slutna sällskapet
Isbn: 978-91-8023-365-1
Publisher: Modernista
Category:
Novels Children's books Young adults
Accessible since: June 2021
Narrator: Ola Ringdahl
Length: 14 hours 48 minutes

Audiobook

Det slutna sällskapet

Hyllad debut för alla som älskar Donna Tartts Den hemliga historien!

»Den perfekta boken för en ledig dag. Men varning: Du kommer inte kunna lägga den ifrån dig.« Cecily von Ziegesar, författare till Gossip Girl

»Jag sträckläste Det slutna sällskapet med stor behållning.« Malin Persson Giolito, Vi läser

Charlie Calloway har ett liv som andra skulle döda för. Trots att hon bara är 17 år befinner hon sig i toppen av samhällets näringskedja. Men hon plågas fortfarande av sin mammas försvinnande för tio år sedan, och hon kämpar med familjens mörka historia.
I ett försök att slå sig fri från sitt förflutna kastar sig Charlie ut i studentlivet på den prestigefyllda skolan Knollwood som samlar New Englands unga elit. Snart blir hon en del av skolans innersta krets. Dessutom uppvaktas hon av »A-gruppen«, ett hemligt elitsällskap, ökänt för att terrorisera fakulteten, administrationen och sina fiender.
För att bli medlem måste Charlie delta i Spelet, en utdragen och diabolisk lek som kommer att äventyra hennes vänskaper och rykte – liksom hennes plats på skolan. Snart börjar nuet och det förflutna att smälta samman, och Charlie tvingas konfrontera fruktansvärda sanningar om sin familj, sin skola och om sitt eget liv.

ELIZABETH KLEHFOTH växte upp i Elkhart, Indiana, och är i dag bosatt i Los Angeles. Det slutna sällskapet är hennes första roman. Filmrättigheterna till boken har köpts av produktionsbolaget Made Up Stories, vars ägare Bruna Papandrea tillsammans med Reese Witherspoon låg bakom HBO-serien Big Little Lies och filmerna Gone Girl och Wild

»Som en kombination av Den hemliga historien och Världens lyckligaste kvinna.« Entertainment Weekly

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone