Jump to content
Cover for Brott som skakat Sverige
Isbn: 978-87-2685-577-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography True Crime
Accessible since: October 2021

E-book

Brott som skakat Sverige

Natten mellan den 12 och 13 juni år 1908 rodde en man ut till fartyget Amalthea som låg ankrat i Malmös hamn. Han slängde in ett paket med 2 kilo dynamit genom en lastlucka och tände därefter på den långa stubintråden. En strejkbrytare dödades och flera andra skadades i vad som skulle bli känt som Sveriges första politiska attentat.

Brott som skakat Sverige innehåller 11 av 1900-talets mest spektakulära och historiskt betydande brott. Brott som alla har varit mycket omskrivna och omtalade, samlade och återgivna av författaren och journalisten Börje Heed. Boken innehåller följande berättelser: Amalthea-dådet, Sista avrättningen, Hammarby apotek, Döden i dammen, Den blodiga måndagen, Skottet i Paris, Var Möller oskyldig?, Juldramat på Oak Hill, F???olke Bernadottes död, Norrmalmstorgsdramat och Ambassaden sprängs.

Börje Heed (1921-1996) var en svensk journalist, radioman och författare. Han gjorde sig framförallt känd som kriminalreporter och hördes bland annat i radioserien "Brottsplats Stockholm". Han var även verksam på Aftonbladet mellan 1947 och 1981.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone